Webbdesign

Enkelt, tydligt, rent.
Webbdesign

Vad är bra webbdesign?

Enkel design

En enkel design är precis som det låter tydlig och minimalistisk. Man använder ett fåtal visuella element och håller sig till samma färger, typsnitt och layout. Detta i en helhetsbild ska ge en lättläst, ren estetisk känsla.

Centrerad design 

Innehållet utgår från mitten av skärmen viket ger en balancerad känsla och besökaren vet alltid vart centrum är tänkt att vara. En centrerad layout ger en harmonisk känsla för den visuella upplevelsen om det görs på rätt sätt. För besökaren blir det även enklare att ta till sig informationen på hemsidan. 

Få kolumner, bra flow i läsfödet

För att få effekten av ett naturligt textflöde är det viktigt att ha få kolumner. I dagens designpraxis brukar man tala om max 3 kolumner. Beroende på skärm och skärmstorlek skapar detta en luftig känsla. Här är det självklart viktigt att tänka på skärmstorlekarna och andelen besök som kommer från telefoner och surflattor. Som praxis drar man ner till en kolumn för mobil layout. Ibland kan det fungera med två. Det viktiga är att innehållet har en luftig och ren känsla som passar hemsidans/ webbplatsens övriga webbdesign. 

Långa sidor, scrolla

Att hitta en meny för att klicka runt bör finnas kvar men fokus bör läggas på en längre sida med bra innehåll där besökaren enkelt hittar rätt information genom att scrolla nedåt. Här är det bra att ha en ”Go to top icon” för att öka användarvänligheten när besökaren använder en smalare skärm, tex telefon.

Enkel navigation

Tydlig menystruktur och enkelt att hitta denna. Stora sidor kan behöva en sökfunktion.

Stora bilder & innehåll

En bild säger mer än 1000 ord. Därför är det viktigt att välja bra passande bilder och lockande innehåll. Detta för att främst förmedla budskapet effektfullt men även för att förbättra webbdesignen och den totala upplevelsen.

Balanserat avstånd

Som tidigare beskrivet är det bra att använda lika radavstånd och luftutrymmen för en god webbdesign och känsla. Detta underlättar både läsbarheten och användarvänligheten på hemsidan.

Målgruppsanpassat

En bra webbdesign bör vara anpassad efter de målgrupper man har och deras beteenden. Rätt struktur för att de ska hitta den informationen de är ute efter snabbt. Arbetar man på detta sätt får man en mer relevant relevant webbplats som engagerar besökaren.

Skärmanpassat

Som tidigare skrivet i flera punkter ska en bra webbdesign anpassa sig efter besökaren och besökarens enhet utan att förlora sitt syfte.

Webbdesign Stockholm

Som erfaren webbyrå som har arbetat med webbdesign då möjligheterna var betydligt sämre än idag. När vi skapade våra första hemsidor och webbdesign arbetade man med 56 kbit ADSL modem. Det fanns inte samma möjligheter till tungladdade videos, bilder och annat effektfullt innehåll. De flesta webbplatser byggde som häftigast upp i ramar och för att besöka en webbplats behövde man en dator med Internetuppkoppling vilket inte alla hade 1998. 

För lite kuriosa skulle vi vilja presentera några webbplatser då och idag. Möjligheterna har ändrats markant och kommer säkerligen fortsätta i samma andra så länge vi finns.

Webbdesign 1998 vs 2023

IKEAS´s hemsida 1998 IKEAS´s hemsida 2023
Drag
IKEAS´s hemsida 1998
IKEAS webbplats 1998
IKEAS´s hemsida 2023
IKEAS webbplats 2023

Webbdesign WordPress

Som webbyrå har vi ett stort fokus på att skapa en tilltalande webbdesign. Vi kan arbeta som förr direkt från wireframes, till Photoshop och sedan till en färdig design i exempelvis WordPress. Fortfarande idag brukar vi i förstudierna kika på wireframes och andra förebilder för att hitta sitt egna unika designkoncept.

Förutom att granska utseendet är även en viktig del att hitta rätt användarupplevelse. Som med mycket annat i Sverige är lagom ofta ganska avvägt. En webbdesign med för mycket effekter och tunga objekt skapar en mer segladdad hemsida och det tycker ingen om. Vi försöker hitta en balans kring webbdesignen och webbplatsoptimeringen för att inte göra avkall på användarupplevelsen.

Vårt mål är alltid att leverera kvaliét och skräddarsydda lösningar som gör att webbdesignen bidrar till att skapa fler affärer.

Kontakta gärna oss för att prata vidare kring hur vi kan hjälpa er framåt på bästa sätt.

webbdesign, hemsidor i Stockholm - 3on Webbyrå

Webbplatser

Webbdesignen är en avgörande faktor för att lyckas med försäljningen och därmed skapa en engagerande och attraktiv webbplats. En snygg och tilltalande webbdesign skapar ett gott första intryck och stärker varumärkets trovärdighet.

Målet med en bra webbdesign är som vi skrivit ovan plus att konverteringsgraden ska ökas. Bättre webbdesign = Fler kunder.

Som webbdesigner och utvecklare på vår webbyrå är ert varumärke i fokus. Vi lägger all vår energi och kraft på att skapa en så bra webbdesign som möjligt för ert varumärke. Kontakta gärna oss om ni önskar hjälp eller har frågor kring något projekt,

Top
oh hello you
Award-winning
creative agency.
Delivering high-quality projects for international clients. Ask us about digital, branding and web.

ADDRESS
Ringvägen 100

08-400 20 150

[email protected]
[email protected]
[email protected]

Support
[email protected]

STOCKHOLM CITY
Ringvägen 100
118 60 Stockholm
Sweden

STOCKHOLM NORR
Muskötvägen 23
184 60 Åkersberga
Sweden

OFFERTFÖRFRÅGAN
[email protected]

SOCIAL MEDIA