Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering innebär att man optimerar en webbplats för sökmotorer som exempelvis Google, Yahoo! och Altavista. Dock är det minst lika viktigt med att även optimera en hemsida för sociala medier idag. När det gäller sökmotorer optimerar vi hemsidor för att få dem högt upp i de organiska länkarna som möjligt. De organiska länkarna är de länkar man inte behöver betala för då någon klickar på dem. Självklart kan vi även hjälpa till om ni vill använda er av exempelvis Google Adwords. Vi ser då till att hitta vägar som minimerar era utgifter men som samtidigt optimerar eran besökarkraft med rätt målgrupp. Vi ser till att våra kunder verkligen får in de “optimala besökarna” med starkast köpkraft. Det finns ingen mening med att kasta in besökare som ändå inte har något intresse av webbplatsen. Vi ser till att dem som söker efter produkten/tjänsten hittar den.

  • Vi arbetar endast med seriösa projekt och företag.
  • Vi optimerar webbplatser enligt sökmonitorernas regler.
  • Vi ser till att dem som söker efter produkten/tjänsten hittar den.
  • I alla våra webbpubliceringssystem ingår SEO verktyg.

Vad är sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimeringen innebär i grunden att hemsidan är bra uppbyggd när det gäller hemsidans kod (css, html, php, asp etc), taggar, design, navigering, inlänkar, rubriker, texter och helheten. Det finns inga genvägar för seriös, etisk och bra sökmotoroptimering. En hemsida är inte en trycksak vilket många webb- och reklambyråer fortfarande tror. Vi följer sökmotorernas riktlinjer (Googles riktlinjer här) och bygger webbplatser utefter W3C´s och SweCert´s framtagna webbstandarder för optimal SEO (sökmotoroptimering).

Så fungerar en Sökmotor

En sökmotor som exempelvis Google fungerar som en scanner. Den går in på en hemsida och scannar igenom denna för att sedan lagra detta i sin egna databas. En sökmotor gillar en sökmotoroptimerad hemsida eftersom att hemsidan och sökmotorn kan kommunicera med varandra. De talar samma språk. Detta leder till en högre placering. Den mest vanliga arbetsmetoden för oss är att vi som steg 1 tar fram en komplett SEO-plan och rapport där vi beskriver exakt vilka åtgärder som krävs för er hemsida. Vi tar fram alla brister och ger även förslag på hur dessa kan åtgärdas. Vi erbjuder även personliga utbildningar från 2 h. Ni kan boka ett möte för utbildning nedan.